UTW na Jarmarku Produktu Lokalnego, Tradycji i Partnerstwa w Kłodawie

Członkowie naszego Stowarzyszenia nie tylko pogłębiają wiedzę podczas zajęć edukacyjnych ale aktywnie uczestniczą w lokalnych imprezach.

W sobotę 9 czerwca 2012 roku, podczas Kłodawskich Dni Soli, Stowarzyszenie „Solna Dolina” było organizatorem Jarmarku Produktu Lokalnego, Tradycji i Partnerstwa.

Zarząd Stowarzyszenia „Solna Dolina” zaprosił nasz Uniwersytet do współpracy w organizacji Jarmarku Produktu Lokalnego, Tradycji i Partnerstwa.

Realizacji zadania podjęły się niezawodne koleżanki: Teresa Grodomińska, Jadwiga Cieślińska, Czesława Wawrzyniak, Alina Kruszka, Teresa Rybicka, Marianna Tomczyk i Anna Michalak. Przystrojono stoły i zaprezentowano produkty lokalne takie jak: smalec „uniwersytecki”, ogórki małosolne, kaczka a la Jadzia, bigos, pierożki, klopsiki, roladki i żurek z kiełbaską. Na naszym stole znalazły się też gołąbki i rybka w tajemniczym, słodkim sosie oraz inne słodkie potrawy jak placek z rabarbarem, pączki Jadzi i drożdżowiec Tereni.

Oczywiście nie zabrakło na naszym stole, na liściu chrzanu, masełka „wyklepanego” przez Terenię Grodomińską.

Duże zainteresowanie publiczności i szybkie znikanie potraw ze stołu świadczy, że wszystkie potrawy były bardzo smaczne.

Po raz kolejny okazało się, że nasze studentki sprawdzają się w każdej sytuacji.